آیا امروز یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ قمر در عقرب است؟
قمر در عقرب بهمن ۱۴۰۲ از روز جمعه ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ از ساعت ۰۰:۱۰ شروع می شود و در روز یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۵۹ به پایان می رسد.
مراد از «قمر» یعنی کره ماه و مراد از عقرب یعنی «برج عقرب» یا «صورت عقرب»، و منظور این است که کره ماه در برج «عقرب» قرار گیرد یا کره ماه مقابل صورت فلکى «عقرب» قرار گرفته باشد.
امام صادق علیه السلام می فرمایند:
مَنْ سَافَرَ أَوْ تَزَوَّجَ وَ الْقَمَرُ فِی الْعَقْرَبِ لَمْ یَرَ الْحُسْنَى
هر كــه به هنگام قمـــر در عقرب، سفر يا ازدواج كنـد روى نيكى نبيند.
قمر در عقرب پدیدهٔ نجومی عبور کره ماه از زمینه صورت فلکی عقرب (کژدم) یا از امتداد برج فلکی عقرب است که هر ماه قمری یک بار رخ میدهد و معمولاً دو تا سه روز طول میکشد. در ستارهبینی از قدیم، پدیدهٔ قمر در عقرب نشان از واقعهای شوم (نحس) دانسته میشدهاست.
قمر در عقرب به چند روزی در ماه که نحس هستند قمر در عقرب گفته میشود.
توصیه اهل بیت علیه السلام و علما به این روز ها این بوده که در این روز های قمر در عقرب کار های مهم انجام صورت نگیرد
عقد ازدواج و عقد قرار داد کاری و مسافرت و حکاکی شرف الشمس و کتابت حرز امام جواد علیه السلام و…
منظور از قمر یعنی کره ماه و منظور از عقرب یعنی برج عقرب یا صورت عقرب و منظور این است که کره ماه در برج عقرب قرار میگیرد.
دانشمندان، دایرةالبروج در آسمان را به دوازده قسم که هر یک 30 درجه مىشود و مجموعا 360 درجه میشود، بخش نمودهاند، و در مدارات اختران هر قسم را «برج» نامیدهاند.
چون در هر «برجى» برخی از ستارهها و به اصطلاح ثوابت (مراد، کواکب ثابت نسبی است چون نسبت به زمین، بسیار آهسته حرکت میکنند و مانند ثابتاند) گرد آمدهاند که از هیئت اجتماع آنها صورت جانورانى تصویر رفته بود، آن «برج» را به نام صورت آن جانور نامیدهاند که اول آنها «حمل» و آخر آنها «حوت» است؛ چنانکه به نظم گفته شده:
برجها دیدم که از مشرق بر آوردند سر / جمله در تسبیح و در تهلیل حیّ لا یموت
چون حمل چون ثور چون جوزاء و سرطان و اسد / سنبله میزان و عقرب قوس و جدى و دلو و حوت