بیوگرافی سیمین دانشور کیست و همسرش جلال آل احمد + فرزندان وسرنوشت
سیمین دانشور کیست
سیمین دانشور متولد 8 اردیبهشت 1300 در شیراز نویسنده و مترجم ایرانی و همسر جلال آل احمد بود و در اکثر فعالیت های فرهنگی و اجتماعی همسرش حضور و همکاری داشت.
به گزارش لردخت؛ وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه ای در زبان فارسی داستان نوشت. مهم ترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به 17 زبان ترجمه شده است. سووشون از جمله پرفروش ترین آثار ادبیات داستانی در ایران به شمار می رود. دانشور همچنین عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.
بیوگرافی سیمین دانشور
سیمین در هشتم اردیبهشت 1300 در شهر شاعر پرور شیراز زاده شد
و را بهعنوان یکی از پیشگامان ادبیات مدرن ایرانی میشناسند. درواقع از دانشور بهعنوان اولین نویسندهی زن ادبیات مدرن ایران نام میبرند. رمان «سووشون» او از جمله مهمترین آثار ادبی معاصر ایران به شمار میرود که به هفده زبان ترجمه شده است. او همسر جلال آل احمد –نویسنده و مترجم ایرانی– بود. دانشور، مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی داشت و عضو هیئت علمی دانشکدهی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. وی در سال ۱۳۵۸ از این دانشگاه بازنشسته شد. دانشور در هجدهم اسفند سال ۱۳۹۰ در تهران درگذشت.
خانواده
او فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت (مدیر هنرستان دخترانه و نقاش) بود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه انگلیسی مهرآیین انجام داد و در امتحان نهایی دیپلم شاگرد اول کل کشور شد. سپس برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات فارسی به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران رفت.
تحصیلات
در 18 سالگی سیمین دانشور در رشته زبان و ادبیات پارسی در دانشگاه تهران شروع بـه تحصیل کرد.سیمین در دانشگاه تهران شاگرد استادانی نظیر ملک الشعرای بهار، علی اصغر حکمت، نصرالله فلسفی، احمد بهمنیار و لطفعلی صورتگر بود.
او در 28 سالگی با مدرک دکترای ادبیات پارسی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. رساله او علم الجمال و جلال در ادبیات پارسی تا قرن هفتم نام داشت، استاد راهنمای اولیه او فاطمه سیاح بود اما بـه علت فوت نابهنگام او، بدیع الزمان فروزانفر جایگزینش شد. سیمین دراین دوران، کتاب سرباز شکلاتی، اثر جرج برنارد شاو را ترجمه کرد.
سیمین دانشور در شهریور سال 1331 بورس تحصیلی دانشگاه استنفورد کشور آمریکا را از طریق موسسه فولبرایت دریافت می کند و بـه ایالات متحده برای تحصیل در رشته زیباییشناسی میرود. او در دانشگاه استنفورد نزد والاس استگنز، داستاننویسی را میآموزد و بـه گفته خودش در نوشتن داستان تحت تاثیر سبک نوشتای والاس قرار گرفته اسـت.وی دراین دانشگاه نزد والاس استنگر داستاننویسی و نزد فیل پریک نمایشنامهنویسی آموخت.
سوابق
سیمین دانشور در طی بیش از نیمقرن فعالیت ادبی، فرهنگی و هنری توانست بخش قابل توجهی از آثار ادبی جهان را ترجمه کند. دلیل این اتفاق نیز تحصیل وی در مدرسهی مهرآیین و یادگیری زبان انگلیسی بود. از جمله ترجمههای ماندگار دانشور میتوان به نمایشنامهی «سرباز شکلاتی» اثر برنارد شاو در سال ۱۳۲۸ اشاره کرد که اثری انتقادی دربارهی جنگ است که به پوچی کشتارهای درون جنگ اشاره دارد. در سال ۱۳۳۱ که دانشور برای گذراندن بورس تحصیلی به آمریکا رفت، آثاری از چخوف با نامهای «باغ آلبالو» و «دشمنان» را به چاپ رساند. علاقهی سیمین به نوع نگاه چخوف به زندگی و روابط انسانی و درونی آثار او، وی را به سمت ترجمهی این آثار سوق داد. در سال ۱۳۳۲ و زمانی که همچنان در آمریکا بود، کتاب «رمز موفقیت زیستن» دیل کارنگی را به چاپ رساند. این کتاب در مقالههایی کوتاه، افراد موفق در حیطههای مختلف را به خوانندگانش معرفی میکند. نگاه ضدجنگ و انتقادی دانشور پس از بازگشت به ایران نیز مشهود بود؛ طوریکه او در سال ۱۳۳۵، «کمدی انسانی» ویلیام سارویان را که یک اثر با مضمون ضدجنگ دربارهی تأثیرات جنگ جهانی دوم است را منتشر کرد..
همچنین ببینید
بیوگرافی ناصر ممدوح و همسرش و فرزندان + عکس و سوابق
بیوگرافی نادیا فرجی بازیگر و همسر و فرزندان + عکس و سوابق
بیوگرافی عادل حردانی فوتبالیست سابق استقلال الان کجاست +عکس
بیوگرافی لی جونگ وون بازیگر نقش هیمیانگ در امپراطور بادها کیست +عکس
«آتش خاموش» اولین مجموعه داستان سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ بهوسیلهی انتشارات علمی روانه بازار گشت. شهرت «آتش خاموش» به این دلیل است که از آن به عنوان اولین مجموعه داستانی یک زن ایرانی نام میبرند. این مجموعه داستان شامل شانزده داستان کوتاه و بلند است که برخی از آنها در قالب نامههای عاشقانه و قطعات ادبی منتشر شده است. دانشور در مصاحبهای گفته بود که هشت داستان از این مجموعه را با تأثیرپذیری از آثار ویلیام سیدنی پورتر به نگارش درآورده است. درونمایهی این داستانها، عشق و مرگ است و راوی آنها زنان و دخترانی عاصی از جامعه و روزگاری است که در آن زندگی میکنند.
ماجرای آشنایی با همسرش جلال آل احمد
آشنایی سیمین دانشور و جلال آل احمد از زبان خواهر سیمین دانشور (ویکتوریا دانشور) :
ما عید رفته بودیم اصفهان و در اتوبوسی که می خواستیم به تهران برگردیم ، آقایی صندلی کنارش را به خانم سیمین تعارف کرد. آن دو کنار هم نشستند. بعد آمدیم خانه. صبح دیدم خانم سیمین دارند آماده می شوند که بروند بیرون. من هم می خواستم بروم خرید. وقتی در را باز کردم ، دیدم آقای آل احمد مقابل در ایستاده است. نگو این ها روز قبل قرار مدارشان را گذاشته اند. روز نهم آشنایی شان هم قرار عقد گذاشتند. بعد همه را دعوت کردیم و در مراسمشان فامیل و همه نویسندگان بودند. صادق هدایت هم بود. بعد آن ها خانه ای اجاره کردند و رفتند سر زندگی شان.
فرزندان سیمین دانشور
این زوج هنری فرزندی نداشته اند.از همین رو گفته میشود جلال آل احمد در سفری که به اروپا داشته با یک زن هلندی به قصد بچه دار شدن ازدواج کرده که این موضوع به صورت رسمی تایید نشده.