خلاصه داستان فیلم برادران لیلا و اسامی و بیوگرافی بازیگران برادران لیلا
ترانه علیدوستی (که به بازی در فیلم های اصغر فرهادی معروف است) نقش لیلا را در این فیلم بازی می کند، بازگشتی با شکوه دارد: زنی که توسط پدرسالاری بیکفایت و ناتوان به مسیری منحرف رانده میشود. لیلا با پدر و مادر مسن خود زندگی می کند. او با کمردرد و دوره ای ناشی از استرس و کار بیش از حد رنج می برد و اساساً تنها مزدبگیر خانواده است که به تنهایی از چهار برادر بالغ حمایت می کند.
پرویز چاق (فرهاد اصلانی) به عنوان یک نظافتچی توالت در مرکز خرید کار می کند، اما به اندازه کافی برای تغذیه خانواده اش درآمد ندارد. فرهاد (محمدعلی محمدی) فقط به کشتی آمریکا در تلویزیون علاقه دارد. منوچهر بیکار استخوانی (پیمان معادی) به دنبال طرح های خفن سریع پولدار شدن است نه کار. و علیرضا (نوید محمدزاده) اخیراً از کار کارخانه ای که رئیسش تمام درآمدها را اختلاس کرده، استعفا داده است.
در رأس همه این مردان بیهوده و انگلی، پدر سالخورده آنها اسماعیل (سعید پورصمیمی) قرار دارد. مردی پر از ناله، معتاد به تریاک که وسواس زیادی برای تبدیل شدن به “پدرسالار” قبیله گسترده خود دارد، موقعیتی که با مرگ پسر عمویش خالی شده است. در واقع پسر عمو بایرام (مهدی حسینی نیا) به او می گوید که تاج استعاری پدرسالار می تواند متعلق به او باشد، به شرطی که در عروسی آتی پسر بایرام 40 سکه طلا به عنوان هدیه عروسی بدهد. بدین ترتیب اسماعیل حریص و احمق موافقت می کند، چون او 40 سکه دارد و می داند که امتیاز غیررسمی پدرسالاری این است که می تواند از همه هدایای ازدواج در عروسی های آینده به صورت مخفی برای خودش سهم بردارد.
در همین حال، لیلا به یک طرح تخیلی دست زده است که می تواند خانواده را به درآمدی اساسی برساند، آنها با این درآمد می توانند اجاره یکی از واحدهای خردهفروشی جدیدی را که در مرکز خرید ساخته میشود، مثلاً در محل توالت عمومی پرویز، بگیرند. اما او فقط می تواند این درآمد (وام بانکی) را با سپرده دریافت کند. پس به پول نقد نیاز دارد و چون می فهمد که انبار سکههای طلای پیرمرد قرار است به این روش نادرست و غیر صادقانه هدر برود، عصبانی میشود. اما آیا می توان جلوی او را گرفت؟
موضوع و داستان فیلم برادران لیلا چیست
فیلم برادران لیلا فیلم سینمایی جدید ایرانی به کارگردانی سعید روستایی است که داستان یک خانواده ایرانی را به تصویر می کشد که درگیر مشکلات مالی و اقتصادی هستند.
لیلا با بازی ترانه علیدوستی در کنار ۴ برادرش درگیر زندگی و مشکلات اقتصاد هستند. برادران لیلا یکی از جدیدترین آثار سینمای ایران محسوب میشود که پا بر عرصه جهانی گذاشت و در فستیوال کن اکران شد. سعید روستایی کارگردان و نویسنده فیلم برادران لیلا بود و پس از فیلم سینمایی متری شیش و نیم این بار با تیم بازیگری تقریبا مشابه به سراغ موضوع دیگری رفته است. سال ساخت فیلم برادران لیلا ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بود.
داستان حول محور دختری ۴۰ ساله به نام لیلا میگردد که در قسمت اداری یک پاساژ معتبر کار میکند. لیلا پدر و مادری پیر و بیخیال دارد و چهار برادرش نیز هیچکدام شغل مناسبی ندارند. داستان از آنجایی شروع میشود که برادر معقول و کارگر او علیرضا از کار خود برکنار میشود و به خانه میآید. لیلا تمام تلاش خود را برای عاقبت به خیر شدن برادرانش میکند
اسماعیل (سعید پورصمیمی) پدر خانواده، پیرمردی تریاکی است که اخیراً نشانههای آلزایمر را بروز میدهد. علیرضا (نوید محمدزاده) برادر معقول، کارگری است که به علّت اختلاس صاحب کارخانه تعدیل نیرو شدهاست. پرویز (فرهاد اصلانی) در پاساژ لیلا به عنوان خدمهای که عوارض توالت را دریافت میکند مشغول است. پنجمین فرزند او به تازگی متولد شده زیرا همیشه به دنبال فرزند پسر بودهاست. فرهاد (محمد علیمحمدی) نیز شغل ثابتی ندارد و مدام در حال بدنسازی است. منوچهر (پیمان معادی) هم آدم دغلکاری است که برادرانش را ترغیب به نوعی کلاهبرداری میکند که پول پیشخرید ماشین را بالا بکشند. اسماعیل چندین سکه طلا پسانداز کرده و لیلا پیشنهاد میدهد با پول سکهها، واحدی تجاری در پاساژ را بخرند تا بوتیک راه بیندازند. این بوتیک قرار است در محل فعلی توالتهای پاساژ باشد. از طرف دیگر بزرگ فامیل فوت میکند. اسماعیل همواره به دنبال این مقام بوده زیرا بزرگ فامیل میتواند بخشی از کادوهای عروسیهای فامیل را صاحب شود، پس بنا به رسم خانوادگی، سکههایش را به عنوان کادو عروسی میدهد …
۴ برادر لیلا منوچهر (پیمان معادی)، فرهاد(محمد علیمحمدی) و پرویز (فرهاد اصلانی) در کنار نوید محمدزاده می باشندبرادران لیلا در جشنواره کن امسال حضور داشت و توانست نمایش خوبی را از خود به جا بگذارد. پس از پایان سانس این فیلم، به مدت طولانی، حاضرین به تشویق آخرین ساخته سعید روستایی پرداختند!
ترانه علیدوستی
ترانه علیدوستی نقش لیلا را بر عهده دارد. فیلم برادران لیلا دارای مشکلاتی اساسی است که یافتن تک تک آنها به هیچ روی کار دشواری نیست. اشکالاتی که اتفاقا میشد بیشترشان را با یک تدوین مجدد تعدیل کرد که دلیلش چیزی جز پرگویی فیلم نیست و سعید روستایی فیلمنامه نویس نتوانسته از وسوسه ساخت آنها چشمپوشی کند. برخی از صحنهها مثل صحنه بستنی خوردن برادرها جلوی پاساژ میتوانستند مختصرتر باشند. نگاه حسرت بار آنها به آن اتومبیل و دخترهایی که از آن پیاده میشوند لااقل در شکل کنونیاش آزاردهنده و بیش از حد دم دستی است و شاید اگر اطلاعات مهمی مثل ماجرای بدهکاری منوچهر در آن وجود نداشت به کل قابل حذف بود. (هرچند که میشد این اطلاعات را در جا و زمانی دیگر نیز بازگو کرد. یا صحنهی بازگشت علیرضا به کارخانه و عمل آنارشیستی و به ظاهر شجاعانه او که با توجه به کانسپت کلی فیلم (آدمهایی که با وضعیتشان خو گرفتهاند و از تغییر میترسند) به کل نامربوط و بدون کارکرد و شعاری است. یا میشد برخی از داستانکها مثل شراکت منوچهر را مختصرتر برگزار کرد و در عوض کمی بیشتر به شخصیتها و روابط میان آنها پرداخت. ارتباطی که مثلا درباره علیرضا و لیلا به درستی شکل گرفته اما در مورد بقیه چندان موفق نیست